We wrześniu bieżącego roku odbył się
Ślub Kasi i Damiana w Parafii Rzymskokatolickiej w Pysznicy.
Kolorystyką dekoracji na tej ceremonii i przyjęciu była zieleń i odcienie pistacji i ecru.
Przejście kościoła udekorowane było zwiewną i delikatną tkaniną przymocowaną do ławek, przy części ławek były także bukieciki z hortensji w kolorze ecru, których pojedyńcze płatki przymocowane do atłasowych wstążeczek opadały do ziemi.
Na końcu po obu stronach na metalowych stojakach stały bukiety okrągłe z jasnych kwiatów m.in. hortensji, storczyków i innych.
Cała droga do ołtarza wysypana była żywymi płatkami róż.
Przyjęcie odbyło się w restauracji Roma w Stalowej Woli.
Stoły ubrane w obrusy, a krzesła w pokrowce, wszystko oczywiście ecru a na każdym krześle pistacjowa kokarda z flizeliny, wszystko tworzyło zgraną całość, która nie mogła tworzyć ciężkiego wnętrza ze względu na pomarańczowe ściany restauracji.
Na stołach stały ogromne kielichy, w których umieszczone były kompozycje kwiatowe oraz okrągłe szklane podstawki, na których ustawione były kompozycje ze świec w kolorach ecru i pistacjowym.
Zarówno kielichy, podstawki jak i obrusy, pokrowce i inne dekoracje można znaleźć w naszej wypożyczalni.
Fantastycznie wygląda na takich imprezach czekoladowa fontanna, która wcale nie musi być duża, wystarczą do niej dodatki, owoce, rurki patyczki i delikatna dekoracja wokół np. kilka kwiatów lub płatki róż i to w zupełności wystarczy aby zrobić wrażenie. Dzieci będą miały frajdę, a i nie jeden dorosły łasuch skusi się na kilka owoców w ciepłej czekoladzie.
Bardzo miłym gestem i zwyczajem jest gdy Młoda Para w podziękowaniu za przybycie daje swoim gościom drobny upominek, najczęściej są to migdały w lukrze lub inne słodkości. Takie podziękowania można położyć każdemu obok talerza lub przygotować osobny stół, na którym będzie dekoracja np. w postaci drzewka życzeń i pod nim można poukładać prezenciki.
Damian i Kasia dziękowali gościom eleganckimi klasycznymi prezencikami, których zawartością były właśnie lukrowane migdały.
Wesele z klasą i ze smakiem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz